Drobečková navigace

Úvod > Pro občany > Aktuality > Úplná uzavírka silnice

Úplná uzavírka silnice



Datum konání:
4.4.2016

Vážení spoluobčané,

upozorňujeme vás i touto formou, že od dnešního dne do konce května 2016 bude z důvodu pokračující rekonstrukce mostů uzavřena silnice III. třídy č. 37428 od železničního přejezdu směr Mladkov (po křižovatku na Lhotu Rapotinu) i pro pěší. Stezka, po které lze stavbu obejít, vede přes lávky a ostrov mezi řekou Svitavou a náhonem bývalého Mikšova mlýna (viz mapa). Děkujeme za vaše pochopení a nezměrnou trpělivost.

stezka.png


Komentáře


  • 9. 4. 2016 9:52
    trpělivá řidička
    Děkuji za informaci

    Trpělivost už mi dochází, vzhledem k neustálým průtahům prací. Původně měla uzavírka trvat do 30.11.2015. Jelikož nejsem občanem Skalice nad Svitavou, nemám šanci se o délce trvání a příp. prodloužení uzavírky dozvědět jinak než z web. stránek Vaší obce. (Při předpokladu, že místní občany informujete rozhlasem nebo na obecních vývěskách.) Poslední prodloužení prací mělo trvat do konce března. 1.4.2016 bych tedy čekala, že budu moci projet, ale zákazové značky z ulic nezmizely a o dalším prodloužení se dočítám až 4.4.2016! Samozřejmě je pochopitelné, že práce se při takovéto rekonstrukci komplikují a protahují, ale ocenila bych alespoň nějaké vysvětlení či informace včas.
    Každý den jezdím do práce po této komunikaci, objízdná trasa mi za každý týden přidá 40 km navíc, za celou dobu tedy 200km. Smutné je, že ráno i odpoledne v době mého průjezdu se na staveništi nic neděje. Alespoň během listopadu a prosince. Od ledna už tam pravidelně stojí policejní auto a policisté spokojeně vybírají pokuty. Nedivím se, jednodušší a rychlejší způsob k získání tolika pokutovaných přestupků nenajdete. Prostě proti "pirátům silnic" pomáhají a chrání efektivně.
    Můžeme být rádi, že jsou teď pohonné hmoty tak levné a uklidňovat se tím, že 20 minut cesty denně navíc není zase tolik. Ale když by všichni lidé, kteří trpělivě snáší objížďku předali částku za projetou naftu či benzín, čas strávený cestováním a event. pokuty provádějící firmě, měla by na zaplacení přesčasů dělníků a práce by se určitě stihly v kratším čase.
    Budeme doufat, že od května už projedeme:)